Senapsstekt lax med dillig gurksallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 3 msk dijonsenap
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk olja

Gör så här:

  • Potatismos: Skala och koka potatisen.
  • Gurksallad: Skala och klyfta löken tunt. Hacka dillen.
  • Skala, dela, kärna ur och skär gurka i tunna skivor.
  • Blanda lök med vinäger och olivolja i en salladsskål. Låt stå 5-10 minuter.
  • Blanda gurka och dill med lökdressing och krydda med salt och peppar.
  • Lax: Skär laxen i fyra bitar. Bred på senap och krydda med salt och peppar.
  • Hacka dill och blanda med ströbröd. Vänd filéerna i ströbrödet och stek dem i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Potatismos: Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
  • Servera den nystekta fisken med potatismos och gurksallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar