Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g mjölig potatis
- 2 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 rödlök
- 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
- 1 gurka
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- ca 600 g laxfilé
- 3 msk dijonsenap
- 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk olja
Gör så här:
- Potatismos: Skala och koka potatisen.
- Gurksallad: Skala och klyfta löken tunt. Hacka dillen.
- Skala, dela, kärna ur och skär gurka i tunna skivor.
- Blanda lök med vinäger och olivolja i en salladsskål. Låt stå 5-10 minuter.
- Blanda gurka och dill med lökdressing och krydda med salt och peppar.
- Lax: Skär laxen i fyra bitar. Bred på senap och krydda med salt och peppar.
- Hacka dill och blanda med ströbröd. Vänd filéerna i ströbrödet och stek dem i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
- Potatismos: Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
- Servera den nystekta fisken med potatismos och gurksallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration