Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 12 gröna sparrisar
- 4 port tagliatelle
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 1/2 dl mjölk
- rivet skal av 1 citron
- 1 hönsbuljongtärning
- salt och peppar
- 100 g färsk spenat
- 100 g riven parmesan
- 8 skivor kallrökt lax
Gör så här:
- Förkoka den gröna sparrisen.
- Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
- Koka ihop matlagningsgrädden och mjölken med rivet skal av citron och hönsbuljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den färska spenaten, sparrisen och hälften av den rivna parmesanosten. Blanda med kokt tagliatelle.
- Lägg 2 skivor kallrökt lax i bottnen på varje tallrik. Fördela pastan och strö över resten av den rivna parmesanosten.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration