Saltbakad lax med citronsås – laktosfri

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax med skinn (à ca 150 g)
  • grovt salt
  • 2 dl laktosfri lätt crème fraiche
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde (15%)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 citron
  • salt
  • 1/2 dl skuren dill eller gräslök
  • pressad potatis
  • sockerärtor
  • citronklyftor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Täck en ugnssäker form med grovt salt. Lägg laxen i formen med skinnsidan ner mot saltet. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Sås: Koka upp crème fraiche och grädde med smulad buljongtärning under omrörning. Smaka av med pressad citronsaft och eventuellt salt. Rör ner dill eller gräslök strax innan serveringen.
  • Till servering: Servera med pressad potatis, sockerärter och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar