Sallad med sesamstekt lax och sojamarinerade grönsaker

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 silverlök
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl japansk soja
  • 3 msk matolja
  • svartpeppar
  • 2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 liten isbergssallad)
  • ca 500 g skinnfri laxfilé
  • 1 1/2 dl sesamfrö
  • 1 msk olja
  • salt

Gör så här:

  • Skala morötterna, hyvla dem därefter till nudlar med potatisskalaren. Skala och skiva löken fint. Ansa och skär blomkålen i små buketter.
  • Blanda vinäger, soja och olja i en bunke. Vänd ner grönsakerna och smaksätt med peppar.
  • Ansa och bryt salladen i bitar.
  • Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Vänd dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxskivorna på hög värme ca 45 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med sallad och marinerade grönsaker.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar