Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 morötter
- 1 silverlök
- 1/2 litet blomkålshuvud
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1/2 dl japansk soja
- 3 msk matolja
- svartpeppar
- 2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 liten isbergssallad)
- ca 500 g skinnfri laxfilé
- 1 1/2 dl sesamfrö
- 1 msk olja
- salt
Gör så här:
- Skala morötterna, hyvla dem därefter till nudlar med potatisskalaren. Skala och skiva löken fint. Ansa och skär blomkålen i små buketter.
- Blanda vinäger, soja och olja i en bunke. Vänd ner grönsakerna och smaksätt med peppar.
- Ansa och bryt salladen i bitar.
- Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Vänd dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxskivorna på hög värme ca 45 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med sallad och marinerade grönsaker.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration