Tillagningstid: Under 30 min
1 portioner
Ingredienser
- 2 cm-tjocka skivor gravad lax
- 2 gröna sparrisstänger
- 1/2 röd paprika
- 1/2 mango
- 5 cm gurka
- 5 spenatblad
- finhackad röd chilifrukt
Gör så här:
- Stek laxskivorna hastigt i aningen olivolja. Tänk på att de smakar saltare när de stekts.
- Ansa sparrisstängerna och dela dem i 3 bitar. Koka dem till lagom tuggmotstånd.
- Skiva paprikan och mangon, dela gurkan i långa strimlor. Lägg upp alla ingredienser, först spenatbladen, sedan grönsakerna. Toppa med laxskivorna och ev lite chili.
- Servera gärna med en sås gjord på 1 del balsamvinäger, 3 delar god olivolja och 2 delar sweet chilisås som mixas samman.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration