Sallad med lätt halstrad gravlax

Tillagningstid: Under 30 min

1 portioner

Ingredienser

  • 2 cm-tjocka skivor gravad lax
  • 2 gröna sparrisstänger
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 mango
  • 5 cm gurka
  • 5 spenatblad
  • finhackad röd chilifrukt

Gör så här:

  • Stek laxskivorna hastigt i aningen olivolja. Tänk på att de smakar saltare när de stekts.
  • Ansa sparrisstängerna och dela dem i 3 bitar. Koka dem till lagom tuggmotstånd.
  • Skiva paprikan och mangon, dela gurkan i långa strimlor. Lägg upp alla ingredienser, först spenatbladen, sedan grönsakerna. Toppa med laxskivorna och ev lite chili.
  • Servera gärna med en sås gjord på 1 del balsamvinäger, 3 delar god olivolja och 2 delar sweet chilisås som mixas samman.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar