Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 dl ljus japansk soja
- 1 dl mirin (japansk sås)
- 1/2 dl honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk fryst hackad ingefära
- 1 1/2 msk fryst hackad röd chili
- 500 g laxfilé (portionsbitar)
- 2 morötter
- 1/2 rödlök
- 1 bit rättika (ca 10 cm, för 4 port)
- 1/2 paket vaxbönor (à 500 g)
- 1 dl rostad flagad mandel
- 1 lime
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 4 port jasminris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
- Glaze: Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.
- Lax: Dela laxen i stora bitar eller trä upp på grillspett, lägg laxen i en ugnsform och pensla med glazen.
- Sallad: Skala och strimla morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.
- Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
- Lax: Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.
- Till servering: Servera bönsalladen med lax och jasminris.
- Recept och bild från Findus.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration