Saffranspasta med lax och fänkål

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
  • 2 port pasta fusilli
  • 300 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 g saffran

Gör så här:

  • Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
  • Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
  • Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
  • Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar