Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
- 1 msk citronsaft
- 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 1/2 rödlök
- 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
- 2 port pasta fusilli
- 300 g laxfilé
- 1 tsk olja
- salt och peppar
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 g saffran
Gör så här:
- Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
- Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
- Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
- Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
- Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration