Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 medelstort blomkålshuvud
- 1 purjolök
- 3 msk olivolja
- 1 dl pumpafrö
- salt och svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 1 dl grovt riven parmesan
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 dl mjölk
- 65 g babyspenat
- 65 g röda mangoldskott
- ca 400 g varmrökt lax
- 1 citron
- bröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
- Ansa och skär blomkålshuvudet i buketter. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Blanda blomkålen och olivolja, krydda med salt och peppar.
- Lägg blomkålen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen 10 minuter. Rör om då och då (blomkålen får gärna vara lite krispig). Lägg sedan på purjolök och pumpafrö, rosta ytterligare 5 minuter.
- Dressing: Plocka basilikabladen och mixa dem tillsammans med parmesan, crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen i en skål.
- Lägg spenat och mangoldskott på ett stort fat. Dela laxen i bitar. Fördela den och blomkålen på salladen.
- Servera lax och blomkålssalladen med citronklyftor, dressing och bröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration