Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1/2 kruka basilika
- 100 g grana padano
- 2 dl crème fraiche
- salt och svartpeppar
- 1/2 purjolök
- 1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 800 g)
- 2 msk olivolja
- ca 600 g laxfilé
- 65 g mangoldskott
- 1/2 citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Sås: Plocka av basilikabladen och riv osten. Mixa basilika tillsammans med ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en skål.
- Grönsaker och lax: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skär blomkålen i buketter.
- Blanda blomkålen med hälften av olivoljan i en bunke, krydda med salt och peppar. Häll ut den på den heta plåten och rosta mitt i ugnen först ca 5 minuter.
- Blanda purjolöken med resten av olivoljan. Lägg den och laxen på blomkålsplåten, krydda med salt och peppar och rosta ytterligare ca 8 minuter.
- Till servering: Servera laxen med grönsakerna, mangold, ris, citronklyftor och sås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration