Rosa laxbullar

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 2 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och svartpeppar
  • 1 – 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 – 1 1/2 msk konc hummerfond
  • ev 1 msk hackad dill

Gör så här:

  • Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
  • Blanda ner ägg, kvarg, majsstärkelse, dill, dragon, salt och svartpeppar. Mixa till en slät jämn smet.
  • Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4-6 minuter. Ta upp dem.
  • Häll mjölk eller vatten och crème fraiche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Lägg fiskbullarna i såsen.
  • Servera gärna med citronklyftor, en ljummen krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och röd paprika, samt en fräsch vinägrett till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar