Rökt lax- och dillpasta med ärtskottssallad

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax i bit
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g pasta gärna pappardelle
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 2 syrliga äpplen
  • 1/2 förp ärtskott (à ca 50 g)
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  • Ta bort skinnet på laxen och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna när ca 1 minut av koktiden återstår. Gör salladen under tiden.
  • Ärtskottssallad: Dela, kärna ur och skär äpplena i strimlor och lägg i en skål. Dela ärtskotten på mitten. Blanda med äpplena och häll på en dressing av citronjuice, olja, salt och peppar.
  • Häll av pasta och sockerärter, men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  • Fräs lök och vitlök glansig i oljan 2–3 minuter i pastakastrullen. Tillsätt pastavattnet och grädden. Låt sjuda 1 minut. Blanda ner pasta, sockerärter, lax, citronskal och dill. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxpastan med ärtskottssalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar