Rökt lax med rostade rotfrukter

Tillagningstid: Under 45 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 75 g ishavsrom
  • 1 dl crème fraiche
  • ca 300 g rökt lax
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Dela potatisen och morötterna i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med olivoljan och krydda med salt och peppar.
  • Rosta på den förvärmda plåten ca 20 minuter.
  • Hacka dillen och blanda med rom och crème fraiche.
  • Skär laxen i bitar och värm den på rotfruktsplåten när det återstår ca 5 minuter av tiden.
  • Skär salladen i bitar.
  • Servera laxen med rotfrukter, sås och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar