Tillagningstid: Under 45 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis
- 2 morötter
- 1/2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 75 g ishavsrom
- 1 dl crème fraiche
- ca 300 g rökt lax
- 1 hjärtsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
- Dela potatisen och morötterna i mindre bitar. Blanda rotfrukterna med olivoljan och krydda med salt och peppar.
- Rosta på den förvärmda plåten ca 20 minuter.
- Hacka dillen och blanda med rom och crème fraiche.
- Skär laxen i bitar och värm den på rotfruktsplåten när det återstår ca 5 minuter av tiden.
- Skär salladen i bitar.
- Servera laxen med rotfrukter, sås och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration