Rödbetssallad med matvete och getost

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g färdiggokta rödbetor
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 burk matvete (à ca 400 g)
  • 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
  • 150 g getost av chèvretyp
  • 600 g varmrökt makrill eller lax
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  • Skär rödbetorna i klyftor och blanda med flingsalt.
  • Häll av och skölj matvetet.
  • Senapsdressing: Blanda samman alla ingredienser.
  • Lägg upp babyspenat eller ruccola på ett fat. Toppa med matvete, rödbetor och smula över getosten. Ringla över dressingen.
  • Servera gärna rödbetssalladen med varmrökt makrill eller lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar