Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g färdiggokta rödbetor
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 burk matvete (à ca 400 g)
- 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
- 150 g getost av chèvretyp
- 600 g varmrökt makrill eller lax
- 1 1/2 tsk dijonsenap
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 tsk flytande honung
- 1/2 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Skär rödbetorna i klyftor och blanda med flingsalt.
- Häll av och skölj matvetet.
- Senapsdressing: Blanda samman alla ingredienser.
- Lägg upp babyspenat eller ruccola på ett fat. Toppa med matvete, rödbetor och smula över getosten. Ringla över dressingen.
- Servera gärna rödbetssalladen med varmrökt makrill eller lax.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration