Rissallad med skivor av bräckt lax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl vildrisblandning
  • 1 liten rödlök
  • 10 rädisor
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl gröna oliver med pimentos
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 dl god vinägrettdressing (från flaska)
  • salt och svartpeppar
  • 1 romansalladshuvud
  • 400 g gravad lax i bit
  • 1 citron i klyftor

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
  • Skala och skiva rödlöken. Skiva rädisorna tunt. Finhacka persiljan och gräslöken. Dela oliverna och bryt loss små fina blommor av den råa blomkålen.
  • Blanda ner dessa ingredienser och räkorna i riset. Häll över vinägretten och blanda väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Riv och skölj salladsbladen. Fördela dem på ett uppläggningsfat. Fördela rissalladen på salladen.
  • Skär laxen, med skinnet kvar, i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  • Värm en stekpanna tills den är rykande het. Stek laxskivorna hastigt, ca 30 sekunder på varje sida. Lägg upp de varma skivorna på salladen.
  • Skär klyftor av citronen och garnera salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration