Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl vildrisblandning
- 1 liten rödlök
- 10 rädisor
- 1 kruka persilja
- 1 kruka gräslök
- 1 dl gröna oliver med pimentos
- 1/2 litet blomkålshuvud
- 2 dl god vinägrettdressing (från flaska)
- salt och svartpeppar
- 1 romansalladshuvud
- 400 g gravad lax i bit
- 1 citron i klyftor
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
- Skala och skiva rödlöken. Skiva rädisorna tunt. Finhacka persiljan och gräslöken. Dela oliverna och bryt loss små fina blommor av den råa blomkålen.
- Blanda ner dessa ingredienser och räkorna i riset. Häll över vinägretten och blanda väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Riv och skölj salladsbladen. Fördela dem på ett uppläggningsfat. Fördela rissalladen på salladen.
- Skär laxen, med skinnet kvar, i ca 1/2 cm tjocka skivor.
- Värm en stekpanna tills den är rykande het. Stek laxskivorna hastigt, ca 30 sekunder på varje sida. Lägg upp de varma skivorna på salladen.
- Skär klyftor av citronen och garnera salladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration