Asiatisk teriyakilax med grönsakswok
Underbart laxrecept smaksatt med teriyaki, ingefära och sesam.
Ingredienser
Grönsakswok
- 2 msk Olja
- 1,5 msk Citronsaft
- 1 st Morot
- 0,5 st Purkolök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 tsk Sesamolja
- 1,5 st Vitkål
Instruktioner
- Blanda teriyakisåsen med finriven ingefära
- Lägga laxfiléerna i en ungsform och pensla med såsen (spara lite till woken)
- Strö över sesamfröna
- Tillaga på 200 grader i ca 10min (Godast blir det om laxen inte blir torr)
Grönsakswok
- Strimla alla grönsakerna
- Hetta upp oljan i en wokpanna
- Pressa i vitlöken i pannan och häll i grönsakerna och stek hastigt
- Smaka av med sesamolja, salt och peppar
- Rätten kan serveras med eller utan ris efter tycke och smak