Recept: Teriyakilax med grönsakswok

Asiatisk teriyakilax med grönsakswok

Underbart laxrecept smaksatt med teriyaki, ingefära och sesam.
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 4 st Laxfiléer
  • 2 msk Sesamfrön
  • 0,5 st Ingefära
  • 1 dl Treiyakisås

Grönsakswok

  • 2 msk Olja
  • 1,5 msk Citronsaft
  • 1 st Morot
  • 0,5 st Purkolök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 tsk Sesamolja
  • 1,5 st Vitkål

Instruktioner
 

  • Blanda teriyakisåsen med finriven ingefära
  • Lägga laxfiléerna i en ungsform och pensla med såsen (spara lite till woken)
  • Strö över sesamfröna
  • Tillaga på 200 grader i ca 10min (Godast blir det om laxen inte blir torr)

Grönsakswok

  • Strimla alla grönsakerna
  • Hetta upp oljan i en wokpanna
  • Pressa i vitlöken i pannan och häll i grönsakerna och stek hastigt
  • Smaka av med sesamolja, salt och peppar
  • Rätten kan serveras med eller utan ris efter tycke och smak