Recept: Pasta med mascarpone och lax

Pasta med mascarpone och lax

Ingredienser
  

  • 400 g pasta (gärna pappardelle)
  • 150 g strimlad grönkål eller spenat
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g mascarpone
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Till servering

  • ca 150 g kall- eller varmrökt lax
  • riven parmesanost eller annan smakrik ost

Instruktioner
 

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet (för 4 port).
  • Fräs grönkål och vitlök i oljan ca 5 minuter på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
  • Rör ihop mascarpone, citronskal och -juice, salt och peppar. Rör ner pastan och mascarponen och lite av pastavattnet i grönkålen och rör till en krämig pasta på låg värme.
  • Till servering: Toppa pastan med laxen och parmesan.

Lämna en kommentar

Recipe Rating