Pasta med mascarpone och lax
Ingredienser
- 400 g pasta (gärna pappardelle)
- 150 g strimlad grönkål eller spenat
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g mascarpone
- 1 1/2 msk finrivet citronskal
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
- ca 150 g kall- eller varmrökt lax
- riven parmesanost eller annan smakrik ost
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet (för 4 port).
- Fräs grönkål och vitlök i oljan ca 5 minuter på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
- Rör ihop mascarpone, citronskal och -juice, salt och peppar. Rör ner pastan och mascarponen och lite av pastavattnet i grönkålen och rör till en krämig pasta på låg värme.
- Till servering: Toppa pastan med laxen och parmesan.