Laxgryta med fänkål och persilja
Ingredienser
- 1/2 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 st Fänkålsstånd (ca 500 g)
- 1 st Gul paprika,
- 3 msk Oliv- eller rapsolja
- 1 förp Krossade tomater
- 5 dl Fiskbuljong
- 2 dl Grädde
- 2 tsk Fänkålsfrön (mortlade)
- 500 g Laxfilé
- 3 krm Salt
- Nymald svartpeppar efter smak
- Bladpersilja (Hackad till dekoration)
- Bröd, ris, gryn eller kokt potatis
Instruktioner
- Skala och strimmla den gula löken
- Skala och hacka fänkålen
- Strimmla paprikan i grova bitar
- Tärna laxfilén
- Fräs lök, vitlök, fänkål och paprika mjukt i olja i en gryta
- Tillsätt tomater, buljong och grädde och låt grytan koka upp.
- Tillsätt den mortlade fänkålen och låt grytan sjuda i 10 minuter
- Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt laxen och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Dekorera med persilja och servera med bröd, ris, gryn eller kokt potatis enligt eget val