Lax wrap med mango
Ingredienser
- 0,5 st röd lök(ar)1 st avokado1 tsk ingefära0,5 tsk salt
Mangosalsa
- 0,5 tsk Chiliflakes
- 0,5 st Lime
- 1 pkt Mango
- 0,5 kruka Koriander
- 0,5 st Gurka
- 1 tsk Honung
- 0,5 st Rödlök
- 1 st Avocado
- 1 tsk Ingefära
- 0,5 tsk Salt
Lax
- 600 gram Laxfile
- 0,5 msk Cliliflakes
- 0,5 msk Salt
- 1 msk Smör
- 1 msk Strösocker
- 0,5 msk Olivolja
Tillbehör
- 8 st Tortillabröd
- 100 gram Turkisk youghurt
- 0,5 ask Salladsmix
Instruktioner
Mangosalsa
- Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken
- Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern.
- Blanda alla ingredienserna i en skål och tillsätt den tinade mangon, limesaft, chiliflakes, honung och salt
Lax
- Ta bort skinn från laxfilén och skär den i bitar.
- Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik.
- Vänd laxkuberna i kryddblandningen
- Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på medlhög värme.
Servering
- Servera wrapsen med tortillabröden, yoghurten och salladen