Recept: Lax med gräddsås

Lax med gräddsås, soltorkade tomater och spenat

Måltid Huvudrätt
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlök
  • 10 st Soltorkade tomater
  • 4 bitar Laxfilé
  • 100 g Babyspenat

Instruktioner
 

  • Hacka gul lök och stek den i smör i en stekpanna
  • Pressa i vitlöken och låt den värmas kort med löken i pannan
  • Strimmla de soltorkade tomaterna och häll i en skål
  • Skrapa ner löken i skålen
  • Lägg laxfiléerna i en varm stekpannan, salta, peppra och stek hastigt på båda sidor
  • Tillsätt sedan babyspenaten runt laxen och slå på vitt vin och låt det fräsa någon minut
  • Tillsätt lök och soltorkade tomater i pannan
  • Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
  • Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar
  • Servera med kokt spagetti eller ris

Lämna en kommentar

Recipe Rating