Asiatisk laxfile med sesam, soya och chili
Ingredienser
- 4 st Laxfilebitar
- 1 msk Olja
Asiatisk sås
- 1,5 dl Japansk soya
- 0,5 msk Ingefära
- 1 st Röd chili
- 0,5 dl Strösocker
- 1 msk Citronsaft
- 1 msk Sesamfrön
Tillbehör
- 3 dl Ris
- 0,5 st Gurka
- 1 knippa Salladslök
- 1 st Lime
Instruktioner
- Koka ris
Tillaga såsen
- Riv ingefära
- Hacka chili till små bitar
- Blanda soya, socker i en skål och pressa citronsaften ner i blandningen
- Tillsätt ingefäran, chilin och sesamfröna i blandingen och rör om
Tillbehör
- Klyfta limen
- Skär salladslöken i ca: 1cm långa bitar
- Skala och kärna ut gurkan och skär till stavar
Lax
- Stek laxen i oljan ca: 2min per sida
- Höll över såsen och låt småputtra 4min
- Servera laxen med rikligt av såsen tillsammans med ris, gurka, sallandslök och lime