Recept: Lax med sesam, soya och chili

Asiatisk laxfile med sesam, soya och chili

Måltid Huvudrätt
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 4 st Laxfilebitar
  • 1 msk Olja

Asiatisk sås

  • 1,5 dl Japansk soya
  • 0,5 msk Ingefära
  • 1 st Röd chili
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 msk Sesamfrön

Tillbehör

  • 3 dl Ris
  • 0,5 st Gurka
  • 1 knippa Salladslök
  • 1 st Lime

Instruktioner
 

  • Koka ris

Tillaga såsen

  • Riv ingefära
  • Hacka chili till små bitar
  • Blanda soya, socker i en skål och pressa citronsaften ner i blandningen
  • Tillsätt ingefäran, chilin och sesamfröna i blandingen och rör om

Tillbehör

  • Klyfta limen
  • Skär salladslöken i ca: 1cm långa bitar
  • Skala och kärna ut gurkan och skär till stavar

Lax

  • Stek laxen i oljan ca: 2min per sida
  • Höll över såsen och låt småputtra 4min
  • Servera laxen med rikligt av såsen tillsammans med ris, gurka, sallandslök och lime