Potatissallad med sparris och lax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • salt
  • 250 g sparris
  • 380 g kokta gröna linser
  • 1 kruka dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g babyspenat
  • 4 port lax (á 125 g)
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Skölj, borsta och koka potatisen i saltat vatten.
  • Ta bort ca 2 cm av botten på sparrisen. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Koka sparrisen tillsammans med potatisen de 2 sista minuterna.
  • Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Skär dillen fint. Blanda dillen, vinägern och oljan till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  • Skär tomaterna i halvor.
  • Blanda potatis, sparris, linser, tomater, spenat och dressing. Krydda med salt och peppar.
  • Bryn laxen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsform. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  • Servera potatissalladen med lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar