Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 800 g färskpotatis
- salt
- 250 g sparris
- 380 g kokta gröna linser
- 1 kruka dill
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl rapsolja
- salt
- peppar
- 250 g körsbärstomater
- 65 g babyspenat
- 4 port lax (á 125 g)
- 2 tsk rapsolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skölj, borsta och koka potatisen i saltat vatten.
- Ta bort ca 2 cm av botten på sparrisen. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Koka sparrisen tillsammans med potatisen de 2 sista minuterna.
- Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
- Skär dillen fint. Blanda dillen, vinägern och oljan till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
- Skär tomaterna i halvor.
- Blanda potatis, sparris, linser, tomater, spenat och dressing. Krydda med salt och peppar.
- Bryn laxen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsform. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
- Servera potatissalladen med lax.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration