Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax
- 900 g potatis
- salt och peppar
- 3/4 dl pesto
- 1 citron
- 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
- 2 msk smör eller margarin
- 150 g sockerärtor
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten.
- Skär en djup ficka i laxen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Fyll laxen med pesto. Dela citronen på längden, pressa ena halvan av citronen över laxen. Skär den andra halvan i klyftor.
- Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Värm mjölken och matfettet i en stor kastrull. Pressa ner potatisen i kastrullen och rör den slät. Smaksätt med salt och peppar.
- Koka sockerärtorna i saltat vatten några minuter.
- Servera pestolaxen med potatismoset, sockerärtor och citronklyftorna.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration