Pestolax i ugn med potatismos

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 3/4 dl pesto
  • 1 citron
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 150 g sockerärtor

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten.
  • Skär en djup ficka i laxen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Fyll laxen med pesto. Dela citronen på längden, pressa ena halvan av citronen över laxen. Skär den andra halvan i klyftor.
  • Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Värm mjölken och matfettet i en stor kastrull. Pressa ner potatisen i kastrullen och rör den slät. Smaksätt med salt och peppar.
  • Koka sockerärtorna i saltat vatten några minuter.
  • Servera pestolaxen med potatismoset, sockerärtor och citronklyftorna.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar