Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 l vatten
- 2 msk salt
- 1 kg skinn- och benfri laxfilé (gärna mittbiten)
- 2 msk olja med citronsmak
- 2 msk pepparblandning (t ex vit, svart och grön)
- 1 msk socker
Gör så här:
- Blanda vatten och salt i en liten form. Lägg ner fisken, se till att vattnet täcker. Låt ligga i kylen minst 4 timmar, eller över natten.
- Torka av laxen lätt med hushållspapper. Pensla den runt om med oljan.
- Blanda ihop pepparsorterna med sockret. Strö det över laxen. Låt ligga ½-1 timme i rumstemperatur.
- Grilla fisken i halster eller på väloljat grillgaller, gärna på en gasolgrill. Grilla först på hög värme någon minut på varje sida. Dra sedan ned värme och grilla färdigt.
- Servera gärna laxen med Pepparrotscrème.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration