Pepparlax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 kg skinn- och benfri laxfilé (gärna mittbiten)
  • 2 msk olja med citronsmak
  • 2 msk pepparblandning (t ex vit, svart och grön)
  • 1 msk socker

Gör så här:

  • Blanda vatten och salt i en liten form. Lägg ner fisken, se till att vattnet täcker. Låt ligga i kylen minst 4 timmar, eller över natten.
  • Torka av laxen lätt med hushållspapper. Pensla den runt om med oljan.
  • Blanda ihop pepparsorterna med sockret. Strö det över laxen. Låt ligga ½-1 timme i rumstemperatur.
  • Grilla fisken i halster eller på väloljat grillgaller, gärna på en gasolgrill. Grilla först på hög värme någon minut på varje sida. Dra sedan ned värme och grilla färdigt.
  • Servera gärna laxen med Pepparrotscrème.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar