Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g risonipasta
- 2 msk olivolja
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk finriven färsk pepparrot
- 1 msk finrivet citronskal
- 3 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 gurka
- 1 äpple
- 200 g gravad lax
- 65 g färsk bladspenat
- färsk dill
Gör så här:
- Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av och blanda med olivoljan.
- Blanda crème fraiche, pepparrot, citronskal, salt och peppar.
- Hyvla gurkan med en osthyvel eller skalare. Kärna ur och skiva äpplet.
- Lägg risoni, gurka, äpple, lax och spenat på ett fat.
- Till servering: Klicka över såsen och toppa med dill. Toppa gärna med extra citronskal och svartpeppar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration