Pastasallad med lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g risonipasta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gurka
  • 1 äpple
  • 200 g gravad lax
  • 65 g färsk bladspenat
  • färsk dill

Gör så här:

  • Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av och blanda med olivoljan.
  • Blanda crème fraiche, pepparrot, citronskal, salt och peppar.
  • Hyvla gurkan med en osthyvel eller skalare. Kärna ur och skiva äpplet.
  • Lägg risoni, gurka, äpple, lax och spenat på ett fat.
  • Till servering: Klicka över såsen och toppa med dill. Toppa gärna med extra citronskal och svartpeppar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar