Pasta rigatoni med kallrökt lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta, gärna rigatonipasta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 citron
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • salt och peppar
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela tomaterna. Hacka gräslöken. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skär laxen i breda strimlor.
  • Koka upp grädden med vinet och buljongtärningen eller fonden. Vispa lite då och då. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Vänd ner tomaterna, gräslöken och spenaten.
  • Blanda såsen med pastan och servera med lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar