Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port pasta, gärna rigatonipasta
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 kruka gräslök
- 1 citron
- 300 g kallrökt lax
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
- 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- salt och peppar
- 1 tsk majsstärkelse
- 65 g babyspenat
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela tomaterna. Hacka gräslöken. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skär laxen i breda strimlor.
- Koka upp grädden med vinet och buljongtärningen eller fonden. Vispa lite då och då. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Vänd ner tomaterna, gräslöken och spenaten.
- Blanda såsen med pastan och servera med lax.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration