Pasta med rökt lax
Ingredienser
- 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
- 1 gul lök, hackad
- 400 g tagliatelle
- 1 fänkål, strimlad
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 msk smör
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 1 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- 200 g kallrökt lax i skivor
- nymalen svartpeppar
- 0.5 finrivet skal (endast det gula), till servering
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
- Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.