Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g färsk fettuccine
- 1 gul lök
- 200 g svartkål
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk majsstärkelse
- 1 citron
- 1/2 kruka körvel
- 400 g kallrökt lax
Gör så här:
- Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
- Skala och skiva löken. Ansa och strimla kålen.
- Fräs lök och kål i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
- Blanda smulad buljongtärning, vatten, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sjud ca 5 minuter.
- Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av såsen med citronsaften, salt och peppar. Vänd ner lök och kål.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka körveln grovt och blanda med citronskalet.
- Blanda pastan med kålsåsen och servera med laxen. Toppa med körvelhacket.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration