Pasta med rökt lax, grönkål och körvel

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g färsk fettuccine
  • 1 gul lök
  • 200 g svartkål
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 citron
  • 1/2 kruka körvel
  • 400 g kallrökt lax

Gör så här:

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och skiva löken. Ansa och strimla kålen.
  • Fräs lök och kål i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Blanda smulad buljongtärning, vatten, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sjud ca 5 minuter.
  • Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av såsen med citronsaften, salt och peppar. Vänd ner lök och kål.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka körveln grovt och blanda med citronskalet.
  • Blanda pastan med kålsåsen och servera med laxen. Toppa med körvelhacket.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar