Pasta med najadlax och kronärtskockstapenade

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 75 g haricots verts (bönor)
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g skivad najadlax
  • 2 port pasta (gärna bavette)
  • 130 g tapenade av kronärtskocka
  • 1/2 påse mâchesallad

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skär gräslöken tunt. Ansa och dela bönorna.
  • Skär tomaterna i halvor. Skär laxen i breda strimlor.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna tillsammans med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Häll av pastan och bönorna.
  • Vänd ner kronärtskockstapenaden i pastan, krydda med salt och peppar.
  • Servera pastan. Strö över gräslök, tomater, sallad och toppa med laxstrimlor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar