Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 300 g blomkål
- 100 g grönkål
- olivolja (till stekning)
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- 4 port pasta (gärna capellini)
- 4 msk pesto alla genovese
- pecorinoost
Gör så här:
- Dela laxen i ca 3×3 cm bitar. Dela blomkålen i små buketter och dela grönkålen i grova bitar.
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Värm olivolja i en stekpanna och fräs blomkål och grönkål så att blomkålen blir lite mjuk och grönkålen blir krispig. Krydda med salt och peppar.
- Lägg i laxen och stek med några minuter så att den blir lätt stekt.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Till servering: Blanda pastan med peston, lax och grönsaksfräset samt hyvlad pecorino.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration