Pasta med lax, kål och pesto

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 300 g blomkål
  • 100 g grönkål
  • olivolja (till stekning)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port pasta (gärna capellini)
  • 4 msk pesto alla genovese
  • pecorinoost

Gör så här:

  • Dela laxen i ca 3×3 cm bitar. Dela blomkålen i små buketter och dela grönkålen i grova bitar.
  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Värm olivolja i en stekpanna och fräs blomkål och grönkål så att blomkålen blir lite mjuk och grönkålen blir krispig. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg i laxen och stek med några minuter så att den blir lätt stekt.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Till servering: Blanda pastan med peston, lax och grönsaksfräset samt hyvlad pecorino.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar