Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk olja
- 4 port ris
- 2 avokador
- 1 msk citronsaft
- 1 msk olivolja
- 150 g majskorn
- 1 kruka koriander
- 1 rödlök
- 1/2 cosmopolitansallad
- 1 1/2 dl gräddfil
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Lax: Blanda paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta. Ställ åt sidan.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål.
- Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär löken i tunna ringar. Skär salladen i bitar.
- Stek fisken i oljan ca 6 minuter i en stekpanna. Vänd då och då.
- Servera laxen med salsa, lök, sallad, gräddfil och ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration