Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 800 g laxfilé (med skinn)
- 1 msk matolja (+ extra att grilla sparris och lök)
- 1 påse kryddmix (gärna kryddmix rub, herbs à 22 g)
- 1 – 2 dl bbq-sås (gärna roasted garilc)
- 1 ask gula körsbärstomater (à 250 g)
- 1 ask röda körsbärstomater (à 250 g)
- grillfolie
- 1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
- 1 knippe salladslök (à ca 125 g)
- olja (till sparris och salladslök)
- 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
- 1 påse rucola (à 65 g)
- 2 mozzarella (à 125 g)
- 2 msk olivolja (till salladen)
- 1 msk äppelcidervinäger
- havssalt
- svartpeppar (gärna tellicherry black pepper)
Gör så här:
- Örtrubbad lax: Gnid in laxen med matolja och kryddmix. Grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen når 52–55°C eller i ca 20–25 min.
- Pensla laxen med BBQ-sås strax innan den är färdiggrillad.
- Grillad tomatsallad: Skölj tomaterna, lägg i grillfolie och grilla på hög direkt värme tills de får fin färg, låt svalna och dela ev. på mitten.
- Skär bort nedersta bitarna på sparrisen och salladslöken, blanda med olja och grilla snabbt på hög värme.
- Skölj och kvarta rädisorna.
- Lägg upp ruccola, rädisor, lax och grillade grönsaker på ett stort fat eller fördela i portionsskålar, bryt över mozzarella. Ringla över olivolja, äppelcidervinäger och strö över havssalt och nymald svartpeppar.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration