Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk provençalska örter
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 knippe rädisor
  • 65 g rucola

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i halvor. Blanda potatisen med smält smör och låt stå under lock till serveringen.
  • Blanda crème fraiche, senap och örter.
  • Krydda laxen med salt och peppar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred örtkrämen över laxen. Tillaga den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Skala och finstrimla löken. Blanda den med pressad citron i en salladskål. Krydda med salt. Låt stå ca 5 minuter.
  • Strimla sockerärterna och halvera rädisorna. Blanda med löken, ruccolan och den varma potatisen.
  • Servera laxen tillsammans med den smörslungade potatissalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar