Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à 140 g)
- 900 g sparrispotatis
- 1 msk smör
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk provençalska örter
- salt och peppar
- 1 rödlök
- 1/2 citron
- 150 g sockerärtor
- 1/2 knippe rädisor
- 65 g rucola
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i halvor. Blanda potatisen med smält smör och låt stå under lock till serveringen.
- Blanda crème fraiche, senap och örter.
- Krydda laxen med salt och peppar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred örtkrämen över laxen. Tillaga den mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skala och finstrimla löken. Blanda den med pressad citron i en salladskål. Krydda med salt. Låt stå ca 5 minuter.
- Strimla sockerärterna och halvera rädisorna. Blanda med löken, ruccolan och den varma potatisen.
- Servera laxen tillsammans med den smörslungade potatissalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration