Oreganostekt lax med fetayoghurt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • peppar
  • 1/2 rödlök
  • 4 tomater
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 4 bitar laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Fetayoghurt: Smula osten och blanda med matyoghurt. Smaka av med peppar.
  • Tomatsallad: Skala löken, skiva den och tomaterna och blanda med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  • Lax: Krydda laxen med salt, peppar och oregano. Stek i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Servera laxen med ris, fetayoghurt och tomatsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar