Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 150 g fetaost
- 2 dl matyoghurt
- peppar
- 1/2 rödlök
- 4 tomater
- 1/2 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- salt och peppar
- 4 bitar laxfilé (à 125 g)
- 2 tsk oregano
- 1/2 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Fetayoghurt: Smula osten och blanda med matyoghurt. Smaka av med peppar.
- Tomatsallad: Skala löken, skiva den och tomaterna och blanda med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
- Lax: Krydda laxen med salt, peppar och oregano. Stek i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Servera laxen med ris, fetayoghurt och tomatsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration