Ol’Swedish Salmon Wrap

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 8 potatisar (gärna små, 8 st motsvarar ca 400 g)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 ägg
  • 4 ansjovisfiléer
  • 300 g gravad lax
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 kruka dill
  • 8 körsbärstomater
  • 1 kruka sallad
  • 2 dl gräddfil
  • 4 stora tortillabröd
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Koka potatisen mjuk. Häll av och låt ånga av. Dela potatisen i halvor. Blanda ner smör i potatisen och låt smälta. Strö över flingsalt.
  • Koka äggen 5–6 minuter, dela i halvor eller klyftor. Gulan ska vara krämig.
  • Strimla ansjovisfiléerna och strimla eller skiva laxen. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslök och dill, blanda varsamt med ansjovis, ägg och lax. Dela tomaterna i halvor.
  • Fördela sallad, potatis, ansjovis- och laxröra, tomater och några rejäla klickar gräddfil på tortillabröden. Toppa med svartpeppar. Vik ihop varje till en wrap.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar