Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 8 potatisar (gärna små, 8 st motsvarar ca 400 g)
- 2 msk smör
- 1 tsk flingsalt
- 4 ägg
- 4 ansjovisfiléer
- 300 g gravad lax
- 1 rödlök
- 1 knippe gräslök
- 1 kruka dill
- 8 körsbärstomater
- 1 kruka sallad
- 2 dl gräddfil
- 4 stora tortillabröd
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka potatisen mjuk. Häll av och låt ånga av. Dela potatisen i halvor. Blanda ner smör i potatisen och låt smälta. Strö över flingsalt.
- Koka äggen 5–6 minuter, dela i halvor eller klyftor. Gulan ska vara krämig.
- Strimla ansjovisfiléerna och strimla eller skiva laxen. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslök och dill, blanda varsamt med ansjovis, ägg och lax. Dela tomaterna i halvor.
- Fördela sallad, potatis, ansjovis- och laxröra, tomater och några rejäla klickar gräddfil på tortillabröden. Toppa med svartpeppar. Vik ihop varje till en wrap.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration