Oliv- och pestolax med mos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • ca 550 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 3 skivor formfranska
  • 10 gröna oliver
  • 1 dl pesto
  • 2 dl mjölk
  • 1 citron
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala, dela och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skär laxen i portionsbitar, salta och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Kantskär brödet och skär det i mindre bitar. Lägg oliver och brödet i en mixer och mixa till grova smulor. Mixa i 1/3 del av peston.
  • Fördela röran på laxbitarna . Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Värm mjölken. Krossa potatisen med en visp och blanda i mjölken och resten av peston. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär citronen i klyftor. Servera laxen med potatismos, mangoldskott och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar