Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g mjölig potatis
- ca 550 g laxfilé
- salt och peppar
- 3 skivor formfranska
- 10 gröna oliver
- 1 dl pesto
- 2 dl mjölk
- 1 citron
- 65 g mangoldskott
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala, dela och koka potatisen i saltat vatten.
- Skär laxen i portionsbitar, salta och lägg dem i en ugnssäker form.
- Kantskär brödet och skär det i mindre bitar. Lägg oliver och brödet i en mixer och mixa till grova smulor. Mixa i 1/3 del av peston.
- Fördela röran på laxbitarna . Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Värm mjölken. Krossa potatisen med en visp och blanda i mjölken och resten av peston. Smaka av med salt och peppar.
- Skär citronen i klyftor. Servera laxen med potatismos, mangoldskott och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration