Nudelsoppa med kokos och lax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 250 g laxfilé utan skinn
  • 1/2 msk sesamfrö
  • 250 g blandade rotfrukter
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk olja
  • 150 g salladsärtor
  • 2 tsk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk japansk soja
  • koriander
  • rostad lök
  • limeklyftor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lax: Blanda olja, salt, peppar och citronskal. Gnid in laxen med kryddblandningen. Lägg i en smord ugnsform. Strö över sesamfrön. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • Rotfrukter: Höj temperaturen i ugnen till 225°C. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör om då och då.
  • Nudelsoppa: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med hälften av oljan.
  • Skär ev rotfrukterna i mindre bitar. Strimla salladsärtorna.
  • Fräs rotfrukterna i resten av oljan tillsammans med currypasten. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och soja. Låt koka ca 5 minuter.
  • Till servering: Lägg upp nudlar i skålar. Häll över soppan. Toppa med lax, salladsärtor, koriander och rostad lök. Servera med limeklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar