Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 msk olivolja
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 250 g laxfilé utan skinn
- 1/2 msk sesamfrö
- 250 g blandade rotfrukter
- 1/2 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 250 g äggnudlar
- 2 msk olja
- 150 g salladsärtor
- 2 tsk röd currypaste
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk japansk soja
- koriander
- rostad lök
- limeklyftor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lax: Blanda olja, salt, peppar och citronskal. Gnid in laxen med kryddblandningen. Lägg i en smord ugnsform. Strö över sesamfrön. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Rotfrukter: Höj temperaturen i ugnen till 225°C. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör om då och då.
- Nudelsoppa: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med hälften av oljan.
- Skär ev rotfrukterna i mindre bitar. Strimla salladsärtorna.
- Fräs rotfrukterna i resten av oljan tillsammans med currypasten. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och soja. Låt koka ca 5 minuter.
- Till servering: Lägg upp nudlar i skålar. Häll över soppan. Toppa med lax, salladsärtor, koriander och rostad lök. Servera med limeklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration