Nudelsoppa med hackad lax och koriander

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g laxfilè
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 kruka koriander
  • 4 påsar snabbnudlar med räksmak
  • 1 påse färsk bladspenat (à ca 150 g)

Gör så här:

  • Skär laxfilén i grova bitar. Lägg lax, ägg och salt i matberedaren och mixa stötvis i ca 30 sekunder. Färsen ska vara någorlunda grovhackad.
  • Skrapa över färsen i en skål. Grovhacka koriandern. Blanda färs, sambal och koriander.
  • Koka påsarna med nudlar enligt anvisningen på paketet. Riv bladspenaten grovt och blanda ner med nudlarna. Ta upp nudlarna och kyl under kallt vatten.
  • Forma små matskedsstora bollar av laxfärsen med en fuktig sked och lägg ner i den sjudande nudelbuljongen. Låt koka under lock i ca 3 minuter.
  • Lägg tillbaka nudlarna och låt dem bli varma. Servera med bröd och ost.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration