Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 400 g laxfilè
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk sambal oelek
- 1 kruka koriander
- 4 påsar snabbnudlar med räksmak
- 1 påse färsk bladspenat (à ca 150 g)
Gör så här:
- Skär laxfilén i grova bitar. Lägg lax, ägg och salt i matberedaren och mixa stötvis i ca 30 sekunder. Färsen ska vara någorlunda grovhackad.
- Skrapa över färsen i en skål. Grovhacka koriandern. Blanda färs, sambal och koriander.
- Koka påsarna med nudlar enligt anvisningen på paketet. Riv bladspenaten grovt och blanda ner med nudlarna. Ta upp nudlarna och kyl under kallt vatten.
- Forma små matskedsstora bollar av laxfärsen med en fuktig sked och lägg ner i den sjudande nudelbuljongen. Låt koka under lock i ca 3 minuter.
- Lägg tillbaka nudlarna och låt dem bli varma. Servera med bröd och ost.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration