Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 2 port pasta (gärna rigatoni)
- 200 g bellaverde
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 1 citron
- 180 g skivad najadlax
- 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bellaverden med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
- Hacka dillen. Skölj och skrubba citronen. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär laxen i breda strimlor. Skär tomaterna i halvor. Skär citronen i klyftor.
- Koka upp grädden och smaka av med salt, peppar och citronskal. Vänd ner dill, tomater och pasta och servera med lax, bellaverde och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration