Najadlaxpasta med citron och bellaverde

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port pasta (gärna rigatoni)
  • 200 g bellaverde
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 citron
  • 180 g skivad najadlax
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bellaverden med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
  • Hacka dillen. Skölj och skrubba citronen. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär laxen i breda strimlor. Skär tomaterna i halvor. Skär citronen i klyftor.
  • Koka upp grädden och smaka av med salt, peppar och citronskal. Vänd ner dill, tomater och pasta och servera med lax, bellaverde och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar