Nachotallrik med lax och linser

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/3 sats enkel lax i ugn (se länk i steg 2)
  • 1/2 sats linser med citron och soltorkade tomater (se länk i steg 2)
  • 2 msk tacokrydda
  • 200 g nachochips
  • 100 g riven ost
  • 2 dl tacosås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander

Gör så här:

  • Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Finfördela Enkel lax i ugn och blanda med Linser med citron och soltorkade tomater och tacokrydda.
  • Sprid ut nachochipsen på en plåt. Fördela laxblandningen över och strö på riven ost. Sätt in plåten i mitten av ugnen 7–10 min.
  • Servera med tacosås, gräddfil och koriander.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration