Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 700 g färsk laxfilé med skinn
  • 2 msk mörk muscovadoråsocker (eller brun farin)
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 krm malen chilipeppar
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Bena ur laxen med en pincett. Låt skinnet sitta kvar. Skär laxen i 4 portionsbitar (för 4 port).
  • Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen på ovansidan av laxbitarna.
  • Grilla med skinnsidan ner först, ca 4 minuter. Vänd, lägg på lock och grilla försiktigt i ett par minuter på den andra sidan. Laxen får gärna ha en lite rå kärna i mitten.
  • Servera med Jordgubbssallad, Primörer med västerbottensdipp och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar