Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 700 g färsk laxfilé med skinn
- 2 msk mörk muscovadoråsocker (eller brun farin)
- 1 msk flingsalt
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 1 krm malen chilipeppar
- 1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Bena ur laxen med en pincett. Låt skinnet sitta kvar. Skär laxen i 4 portionsbitar (för 4 port).
- Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen på ovansidan av laxbitarna.
- Grilla med skinnsidan ner först, ca 4 minuter. Vänd, lägg på lock och grilla försiktigt i ett par minuter på den andra sidan. Laxen får gärna ha en lite rå kärna i mitten.
- Servera med Jordgubbssallad, Primörer med västerbottensdipp och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration