Mild fiskgryta med paprika

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk persilja
  • 2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
  • Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter.
  • Lägg i den frysta fisken och låt det småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera fiskgrytan med ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar