Matig fisksoppa med kräftor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g kolja eller hokifilé
  • 3 medelstora laxfiléer (à 140 g)
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 l vatten
  • 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde
  • 3 msk konc hummerfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 150 g sockerärtor
  • 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g)
  • malen vitpeppar
  • 1 knippe gräslök

Gör så här:

  • Tina fisken om den är fryst.
  • Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10 -15 minuter i vatten och buljongtärning. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk. Låt soppan koka upp.
  • Skär fisken i bitar. Lägg den och sockerärterna i soppan och låt koka under lock i 3-5 minuter.
  • Tillsätt avrunna kräftstjärtar. Smaka av med vitpeppar och finhackad gräslök. Servera gärna med bröd som doppas i en god olivolja.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar