Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 400 g kolja eller hokifilé
- 3 medelstora laxfiléer (à 140 g)
- 6 medelstora potatisar
- 1 l vatten
- 1 fisk- eller grönsaksbuljongtärning
- 2 1/2 dl lagalätt eller matlagningsgrädde
- 3 msk konc hummerfond
- 1 msk tomatpuré
- 150 g sockerärtor
- 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 385 g)
- malen vitpeppar
- 1 knippe gräslök
Gör så här:
- Tina fisken om den är fryst.
- Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10 -15 minuter i vatten och buljongtärning. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk. Låt soppan koka upp.
- Skär fisken i bitar. Lägg den och sockerärterna i soppan och låt koka under lock i 3-5 minuter.
- Tillsätt avrunna kräftstjärtar. Smaka av med vitpeppar och finhackad gräslök. Servera gärna med bröd som doppas i en god olivolja.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration