Mangoglacerad lax med citrongräsbuljong och shiitakesvamp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 4 portionsbitar lax (à ca 150 g)
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk sweet mangosås
  • 2 citrongräs
  • 2 stjärnanis
  • 12 dl hönsbuljong
  • 100 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 kruka gräslök
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 lime

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Hetta upp olivoljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla med sweet mangosås. Sätt in formen mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Skär citrongräset i 2 cm bitar. Lägg bitarna och stjärnanisen i hönsbuljongen och koka sakta i 10 minuter.
  • Ta bort foten på svampen och skiva hatten. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Skär gräslöken i 2 cm långa strån.
  • Sila bort citrongräs och stjärnanis. Lägg svamp, morötter och nudlar i buljongen och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt buljongen med limejuice.
  • Servera laxen med buljong, grönsaker, nudlar och strö över gräslök.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar