Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 4 portionsbitar lax (à ca 150 g)
- salt och svartpeppar
- 3 msk sweet mangosås
- 2 citrongräs
- 2 stjärnanis
- 12 dl hönsbuljong
- 100 g shiitakesvamp eller champinjoner
- 2 morötter
- 1 kruka gräslök
- 4 portioner äggnudlar
- 1 lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor och krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form och pensla med sweet mangosås. Sätt in formen mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Skär citrongräset i 2 cm bitar. Lägg bitarna och stjärnanisen i hönsbuljongen och koka sakta i 10 minuter.
- Ta bort foten på svampen och skiva hatten. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Skär gräslöken i 2 cm långa strån.
- Sila bort citrongräs och stjärnanis. Lägg svamp, morötter och nudlar i buljongen och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt buljongen med limejuice.
- Servera laxen med buljong, grönsaker, nudlar och strö över gräslök.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration