Majssoppa med tacostekt lax och avokado

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 påsar fryst majs (à 450 g)
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk sambal oelek
  • 300 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1/2 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 avokado
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 kruka koriander
  • vatten
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • surdegsbröd till servering

Gör så här:

  • Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Fräs lök, vitlök och majs i 2/3 av oljan ca 5 minuter i en stor kastrull utan att det tar färg.
  • Tillsätt 1 liter vatten, fond, citronjuice och sambal oelek. Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
  • Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Krydda med salt.
  • Skär laxen i 2–3 cm stora bitar. Blanda dem med tacokryddan. Stek laxen runt om i resten av oljan i en stekpanna 3–4 minuter. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
  • Häll soppan i skålar och lägg i lax och avokado. Toppa med en klick gräddfil och koriander. Ett surdegsbröd passar bra till soppan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar