Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 påsar fryst majs (à 450 g)
- 3 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk konc kycklingfond
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 2 tsk sambal oelek
- 300 g skinn- och benfri laxfilé
- 1/2 påse taco kryddmix (à 40 g)
- 1 avokado
- 2 dl gräddfil
- 1/2 kruka koriander
- vatten
- 3 msk olja
- 1/2 tsk salt
- surdegsbröd till servering
Gör så här:
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök och majs i 2/3 av oljan ca 5 minuter i en stor kastrull utan att det tar färg.
- Tillsätt 1 liter vatten, fond, citronjuice och sambal oelek. Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
- Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Krydda med salt.
- Skär laxen i 2–3 cm stora bitar. Blanda dem med tacokryddan. Stek laxen runt om i resten av oljan i en stekpanna 3–4 minuter. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
- Häll soppan i skålar och lägg i lax och avokado. Toppa med en klick gräddfil och koriander. Ett surdegsbröd passar bra till soppan.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration