Majssoppa med salladslök och stekta laxtärningar

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk avhällda majskorn (à 340 g)
  • 1 krm kajennpeppar (1 krm kajennpeppar = 2 tsk finhackad chilifrukt)
  • 300 g laxfilè
  • 4 knipplökar
  • 2 msk konc fiskfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • krutonger

Gör så här:

  • Finhacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs dem i olivolja tills den blivit mjuk.
  • Rör ner majs och kajennpeppar (eller chilifrukt). Låt fräsa en stund. Häll på fiskfond, vatten och grädde.
  • Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. Rör ner maizenaredning. Låt koka i ca 1 minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär laxfilèen i cm-stora tärningar. Stek dem i en het lättoljad stekpanna i 2 minuter. Finstrimla knipplökarna.
  • Häll soppan i djupa tallrikar. Fördela laxtärningarna. Garnera med knipplöken.
  • Till servering: Servera soppan med krutonger.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar