Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 1 finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 burk avhällda majskorn (à 340 g)
- 1 krm kajennpeppar (1 krm kajennpeppar = 2 tsk finhackad chilifrukt)
- 300 g laxfilè
- 4 knipplökar
- 2 msk konc fiskfond
- 6 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk majsstärkelse
- salt
- nymalen svartpeppar
- krutonger
Gör så här:
- Finhacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs dem i olivolja tills den blivit mjuk.
- Rör ner majs och kajennpeppar (eller chilifrukt). Låt fräsa en stund. Häll på fiskfond, vatten och grädde.
- Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. Rör ner maizenaredning. Låt koka i ca 1 minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Skär laxfilèen i cm-stora tärningar. Stek dem i en het lättoljad stekpanna i 2 minuter. Finstrimla knipplökarna.
- Häll soppan i djupa tallrikar. Fördela laxtärningarna. Garnera med knipplöken.
- Till servering: Servera soppan med krutonger.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration