Ljummen sallad med lax och fetaost

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé (skinnfri)
  • 1 msk olja
  • 1 paket färsk pasta
  • 200 g fetaost (lätt)
  • 1 påse färsk spenat (à 150 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 20 svarta oliver
  • bröd till servering
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen peppar

Gör så här:

  • Skär laxen i tärningar. Stek den i oljan några minuter på varje sida.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Tärna fetaosten. Skölj spenaten och tomaterna.
  • Skaka ihop dressingen.
  • Vänd ner ost, spenat, tomater, oliver och pasta med laxen. Ringla över dressingen.
  • Servera med bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar