Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 sats yoghurt med rostad vitlök (se länk i steg 3)
  • 4 port kokt couscous
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 gurka
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • olja (till stekning)

Gör så här:

  • Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
  • Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Skiva salladslöken tunt.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin under omrörning på hög värme 3–4 min. Krydda med 2 krm salt (för 4 port).
  • Vänd ihop broccolin med couscous och salladslök. Riv gurkan, krama ur vätskan och blanda ner i den Rostade vitlöksyoghurten.
  • Skär laxen i ca 3 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme någon minut på varje sida.
  • Servera laxen med couscoussalladen och tzatzikin.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar