Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 sats yoghurt med rostad vitlök (se länk i steg 3)
- 4 port kokt couscous
- 1 broccoli (à 250 g)
- 2 salladslökar
- 2 msk olivolja
- 1/2 gurka
- 500 g laxfilé utan skinn
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- olja (till stekning)
Gör så här:
- Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
- Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Skiva salladslöken tunt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin under omrörning på hög värme 3–4 min. Krydda med 2 krm salt (för 4 port).
- Vänd ihop broccolin med couscous och salladslök. Riv gurkan, krama ur vätskan och blanda ner i den Rostade vitlöksyoghurten.
- Skär laxen i ca 3 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme någon minut på varje sida.
- Servera laxen med couscoussalladen och tzatzikin.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration