Limelax i ugn med chilicrème

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 500 g skinnfri laxfilé i bit
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 – 3 tsk srirachasås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g frysta majskorn
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • färsk koriander
  • picklad gurka med ingefära (se länk under steg 6)
  • tortillabröd

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lax: Lägg laxen i en ugnsform och gnid in med olja, limeskal, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter.
  • Chilicrème: Rör ihop alla ingredienser till chilicrèmen. Krydda med salt och peppar.
  • Grönsaksfräs: Skär broccolin i små buketter. Skala stammen och skiva den. Skala och skiva vitlöken.
  • Stek majsen i smör i en stekpanna tills den börjar få färg. Lägg i broccoli och vitlök. Stek tills broccolin mjuknar, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  • Till servering: Servera laxen med grönsaksfräset, chilicrèmen, koriander, Ingefärsgurka och tortillabröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar