Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 500 g skinnfri laxfilé i bit
- 1 msk olivolja
- 1 tsk finrivet limeskal
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk färskpressad limejuice
- 2 – 3 tsk srirachasås
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 250 g broccoli
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g frysta majskorn
- 25 g smör
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- färsk koriander
- picklad gurka med ingefära (se länk under steg 6)
- tortillabröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lax: Lägg laxen i en ugnsform och gnid in med olja, limeskal, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter.
- Chilicrème: Rör ihop alla ingredienser till chilicrèmen. Krydda med salt och peppar.
- Grönsaksfräs: Skär broccolin i små buketter. Skala stammen och skiva den. Skala och skiva vitlöken.
- Stek majsen i smör i en stekpanna tills den börjar få färg. Lägg i broccoli och vitlök. Stek tills broccolin mjuknar, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Till servering: Servera laxen med grönsaksfräset, chilicrèmen, koriander, Ingefärsgurka och tortillabröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration