Limegratinerad lax med morötter

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 lime
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 port laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 4 morötter

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lax: Riv det yttersta skalet av limen och blanda med crème fraiche och chilisås.
  • Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra. Bred crème fraichen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Morötter: Skala och skär morötterna i stavar eller hyvla till remsor.
  • Servera laxen med ris och morötter.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration