Tillagningstid: Över 60 min
2 portioner
Ingredienser
- 140 g laxfilé
- 1 msk sesamfrön
- rivet skal av 1/2 lime
- 2 tsk färskpressad limesaft
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk flytande honung
- svartpeppar
- ca 150 g galiamelon
- ca 4 cm gurka
- ca 1 cm röd chilipeppar
- 1 hjärtsallad
- 1/2 kruka koriander
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används). Skär den i små tärningar, ca 1×1 cm.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
- Riv det ytterska skalet av limen. Pressa ur saften.
- Blanda sesamfrö, limeskal och -saft, soja och honung till en marinad. Vänd ner laxtärningarna. Smaksätt med svartpeppar och ev. lite salt Låt laxen marinera i kylen ca 1 timme.
- Salsa: Skär bort skal och kärnor på melonen. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Dela och kärna ur chilin.
- Skär melon och gurka i små tärningar, ca 1×1 cm. Finstrimla chilin.
- Blanda melon, gurka och chili.
- Ansa och lossa salladsbladen. Lägg bladen på ett fat. Fördela melon- och gurksalsa på bladen. Lägg på den marinerade laxen och lite av marinaden så att det rinner ner i melonsalsan.
- Till garnering: Toppa med koriander.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration